Restaurant Karaf aan de Lange Nieuwstraat neemt plek van Deeg in | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Karaf aan de Lange Nieuwstraat neemt plek van Deeg in | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Karaf aan de Lange Nieuwstraat neemt plek van Deeg in

Restaurant Karaf aan de Lange Nieuwstraat neemt plek van Deeg in
Vanaf morgen gaan de deuren van restaurant Karaf open aan de Lange Nieuwstraat. Het restaurant vervangt het oude restaurant ‘Deeg’ dat tien jaren lang in het pand zat. Karaf probeert het eetpubliek te verleiden met een rijpingskast voor vlees en een internationale kaart

Vanaf morgen gaan de deuren van restaurant Karaf open aan de Lange Nieuwstraat. Het restaurant vervangt het oude restaurant ‘Deeg’ dat tien jaren lang in het pand zat. Karaf probeert het eetpubliek te verleiden met een rijpingskast voor vlees en een internationale kaart

Over een dag gaat Karaf open. Een restaurant met een internationale kaart. De opening van het restaurant betekent voor ondernemers Fatma en Mustafa Kara een mooie nieuwe start.

De eigenaars hadden al eerder drie restaurants in Utrecht. (Het Zuiden, De Eetkamer en Artisjok) “Tien jaar geleden kwam ‘Deeg’ in het pand. Toen we zagen wat zij met de ruimte hadden gedaan, dachten we meteen al: dat zouden wij ook mooi vinden. Na tien jaar wachten, zijn we heel blij om zelf in het pand te mogen beginnen”, vertelt Fatma Kara.

Uniek in Utrecht is de speciale rijpingskast die Karaf gaat krijgen. “Waar we heel blij mee zijn, is dat we echt dry-aged meat met deze kast op het menu kunnen gaan zetten. Het vlees wordt verder bereid in een ‘Green Egg’. Dat is een soort eivormige BBQ. Dit alles geeft het vlees een smaak mee die je bijna nergens anders in Nederland kunt krijgen. We zijn tot nog toe de enige in Utrecht met een rijpingskast voor vlees. ”

Na tien jaar was het klaar voor ‘Deeg’. De zaak die vaak sterk werden aangeraden door sites als Tripadvisor is nu al weer een paar weken weg. Horecaondernemer Arnold Meulenbeld kan niet eén bepaalde reden geven voor het verdwijnen van ‘Deeg’ “We zijn om verschillende redenen uiteindelijk gestopt met Deeg”, vertelt Meulenbeld. “We hebben tien jaar heel hard gewerkt en hebben altijd voorop gelopen met onze biologische keuken. Nu is het tijd om datzelfde enthousiasme ergens anders in te steken.”

‘Deeg’ onderzoekt de mogelijkheden om een nieuw restaurant te openen in Leidsche Rijn. Theatercafé De Bastaard, dat ook van Meulenbeld is, blijft gewoon open.

4 Reacties

Reageren
  1. Coen

    Dat klinkt origineel, ga ik zeker proberen! Er is inmiddels aardig wat aanbod in Utrecht, hopelijk gaat daardoor de gemiddelde kwaliteit ook wat omhoog.

  2. Lachende Frans

    Als ze het net zo goed doen als in Artisjok, wordt het een fantastisch restaurant.
    Het zijn gedreven ondernemers.

  3. Fab

    Jammer, Deeg was een erg leuke plek met goed en (h)eerlijk eten! Tegelijk ook goede move.

  4. Jochem

    Over die rijpingskast, die hebben ze bij restaurant Keuken & Deli op de Oosterkade ook staan hoor!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).