Jon Sistermans neemt afscheid van restaurant Wilhelminapark | De Utrechtse Internet Courant Jon Sistermans neemt afscheid van restaurant Wilhelminapark | De Utrechtse Internet Courant

Jon Sistermans neemt afscheid van restaurant Wilhelminapark

Jon Sistermans neemt afscheid van restaurant Wilhelminapark

Jon Sistermans gooit het bijltje erbij neer. Hij heeft restaurant Wilhelminapark verkocht. Het restaurant wordt overgenomen door Vincent van Vulpen, tevens eigenaar van onder andere restaurant Slangevegt, club Monza en restaurant-bar San Siro in Utrecht.

Voor Jon Sistermans is de tijd aangebroken om het rustiger aan te doen. Sistermans is een chef-kok die al een tijd meedraait in de Nederlandse culinaire wereld. Ooit begonnen als leerling bij het Krasnapolsky Hotel. Samen met Joop Braakhekke heeft hij restaurant De Kersentuin gehad waar ze zelfs een Michelinster mee haalde en later is hij voor zichzelf het befaamde Mariënhof in Amersfoort begonnen. Sinds 2002 was hij eigenaar van restaurant Wilhelminapark.

restaurant Wilhelminepark gaat voor een lager segment

Vrijdag 30 september zal restaurant Wilhelminapark opnieuw haar deuren openen, maar wel in een fris jasje gestoken. Met het nieuwe interieur en bar wil van Vulpen een bistrosfeer creëren in een lager segment. Klanten kunnen er niet alleen terecht voor een diner, maar ook voor een kopje koffie met taart na een wandeling in het park of voor een borrel. Een betaalbaar en gastvrij restaurant in een van de mooiste delen van Utrecht dat voor iedereen toegankelijk is. “Ik wil Wilhelminapark teruggeven aan Utrecht”, aldus de kersverse eigenaar Vincent van Vulpen.

3 Reacties

Reageren
  1. john verhoeven

    Jammer, een topkok en aardig mens verdwijnt, en met hem een toprestaurant. Er komt een soort opgepimpte bistro voor terug. Hadden we er daar al niet een heleboel van?

  2. Ad Spijker

    Ik vindt het heel jammer dat de echte top koks verdwijnen.jon was/is nog steeds mijn voorbeeld.
    ik ben zelf 50+ maar jon blijft mijn voorbeeld.
    tegen woordig moet je als topkok allerlei bij producten verkopen via de media.van pannen tot boeken toe.
    jammer !!
    het heeft niets meer te maken met het mooie koksvak.
    WAAR ZIJN DE VAK IDIOTEN GEBLEVEN!!

  3. Nol Heijst

    Ben bezig met mijn memoires op te schrijven van een uitgekookte kok.
    Ben van 1940 ,van 1956 tot en met 1958 commis de cuisine begonnen in Krasnapolsky, daarna een internationale carrière opgebouwd in binnen en buitenland als kok en Chefkok
    Wil graag contact hebben met koks uit de tijd van van Zweden en
    Van de oude koksschool St Hubertus in Amsterdam en bakkers vakschool Blauwe Erf te Blauwe Erf.
    Groet Nol Heijst

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).