Restaurant Aandacht voor Eten aan de Biltstraat gaat sluiten. De gelijknamige Gastrobar aan de overkant van de straat wordt omgebouwd en krijgt een nieuwe invulling.
Horecaondernemer David Bruggeman startte in 2005 het cateringbedrijf Aandacht voor Eten en opende zes jaar later een delicatessenzaak met dezelfde naam op Biltstraat 41. In 2012 opende Bruggeman samen met zijn broer het restaurant Aandacht voor Eten op de Biltstraat 29.
Op dat moment zat Eetcafé Bram in een pand tegenover het restaurant op de Biltstraat 48. Toen die onderneming stopte besloot Bruggeman de delicatessenzaak op nummer 41 van de hand te doen en een Gastrobar te openen op nummer 48. In de nieuwe bar werden Spaanse en Italiaanse tapas en antipasta geserveerd.
Nu is besloten om het restaurant te sluiten. Naar eigen zeggen wordt dit gedaan omdat het lastig is om goed personeel te vinden. “Dit zorgt ook bij ons voor veel onrust en remt ons enorm in groei van kwaliteit, service en ondernemen. Vandaar dat we de keuze hebben gemaakt om een nieuwe start te maken met Aandacht voor Eten”, is te lezen op de website van de onderneming.
Concept
De Gastrobar is na de kerst gesloten en wordt momenteel verbouwd. “Het concept blijft qua eten en drinken zoals je het van ons gewend bent met als toevoeging dat we ook wat gerechten en ideeën van de Gastrobar behouden.” Begin februari opent de nieuwe zaak. Tot die tijd is het restaurant nog geopend.
Volgens Aandacht voor Eten wordt het pand van het restaurant overgenomen door Stone Hostel Utrecht. “We hebben een mooi bod ontvangen van onze bovenbuurman die graag zijn hostel wil uitbreiden. En dus was dit het ideale moment voor ons.”
Gekoppelde berichten
Broers David en Dimitri van ‘Aandacht voor eten’ openen tweede restaurant in Biltstraat
David en Dimitri Bruggemann openden afgelopen vrijdag Gastrobar Aandacht aan de Biltstraat 48, vlakbij hun…
10 Reacties
Reageren“Naar eigen zeggen wordt dit gedaan omdat het lastig is om goed personeel te vinden.“
If you pay peanuts you get monkeys.
Dus beter betalen meneer Bruggeman! Dan vindt u zeker beter personeel dan wat werkstudenten.
Overigens is mijn persoonlijke mening dat AvE wat sleets was geworden met al jaren dezelfde kaart. Ook vond ik sommige personeelsleden té amicaal.
“Pay peanuts, get monkeys” is er één die ik zelf ook altijd gebruik. Het vat heel veel erg goed samen in één enkele uitdrukking. Het blijft ook iets wat je nog steeds hardnekkig blijft zien bij diverse bedrijven. Hou ‘t maar op “visie”.
Besparen op goed personeel is killing
Is de eigenaar van Stone Hostel niet de uitbater van het Licht, dat er vóór eetcafé Bram zat?
Dit is veel meer een ‘utrechts’ probleem. Er is hier gewoon geen markt voor een restaurant met duur personeel en dus hogere kosten. Wij zitten gevangen in die platte studenten eetcafé kultuur waardoor alle restaurants op elkaar lijken. Daarom komt Utrecht ook niet voor op de lijstjes van goede restaurants. Misschien moeten die briljante citymarketeers zich daar eens druk over maken in plaats van nog een wielerkoers te kopen?
Sluit me helemaal aan bij Gerard Brugmans!
Hear hear Gerard.
@Gerard, dit is natuurlijk geen duur restaurant. Heeft wellicht wat veel vierkante meters vloeroppervlak maar de prijzen die ze berekende vond ik behoorlijk schappelijk.
toch gek dat restaurants niet het betere segment opzoeken als daar markt voor is. kun je meer omzet per vierkante meter boeken. heeft het te maken met een tekort aan ervaren chefs?
Inmiddels staat het pand en exploitatie te koop: https://tinyurl.com/Restauranttekoop Horeca werkt niet aan de Biltstraat. Heeft het ook nooit echt gedaan, Anders hadden we het er al gehad in de jaren 50, maar toen zijn op Binnen Best na al alle horeca bedrijven verdwenen en vervangen door winkelpanden. dat is ook logisch. het loopt niet aan de Biltstraat met al dat verkeer. Op 4 min loop afstand zit je aan het veel gezelligere Janskerkhof Domplein, Oudegracht etc. Dan ga je niet aan de Biltstraat zitten in al die stinkende uitlaatgassen en herrie verkeer. Het was ooit Belgisch restaurant Dendermonde. , Daarna #Humprey’s dat liep al niet , Een jaar later was het Bouffe, dat liep al niet, en sinds 2014 aandacht voor eten.,… Dat liep ook niet. Het ligt niet aan de Coronacrisis. Horeca (WERKT NIET aan de Biltstraat. Slechts 1 tent werkt en dat is BINNEN BEST. Omdat het karakter heeft en niets is veranderd. Ouderwets, dat willen de mensen, Warmte, drankje, geen kapsones. Verder heeft men ook al 2 x het hotel proberen te vergroten, Het werkt allemaal niet, Er was ook een probeem met de brandveiligheid van het pand. (zie wobs) https://tinyurl.com/brandveiligheidbiltstraat29 en: https://tinyurl.com/verkleinenbiltstraat29 Buren zijn de studenten, de vele splitsingen en de horeca zat in de buurt. Mensen willen weer, net zoals 10-15 jaar geleden normaal kunnen wonen. Er is een enorme scheefheid in wonen , sociale huur is nog maar 12 procent en die moet opgeschaald worden naar minimaal 35 procent in de komende 10 jaar. Het splitsen van panden gaat vrolijk door ook al had de gemeenteraad beloofd dit te stoppen gaat dit door, naar kamertjes met exceptioneel hoge huren. WIttevrouwen is nog nooit zo doods geweest, met zoveel bewoners……….. De cohesie is er niet meer. Er zijn teveel expats, teveel studenten, en er is geen diversiteit. Dus Horeca. Neen, dat willen we niet meer