De Stadstuin opent tweede locatie aan de Europalaan | De Utrechtse Internet Courant De Stadstuin opent tweede locatie aan de Europalaan | De Utrechtse Internet Courant

De Stadstuin opent tweede locatie aan de Europalaan

De Stadstuin opent tweede locatie aan de Europalaan
Edo Wiersema (links) en de mede-eigenaren van De Stadstuin 500. Foto: Marlot van den Berg / DUIC
Ondernemersbroeinest De Stadstuin opent vrijdag een tweede locatie aan de Europalaan, ditmaal op nummer 500. Ze gaan verder met hetzelfde concept als op nummer 20, want volgens de initiatiefnemers blijft de vraag naar kantoorruimte en werkplekken bestaan.

Ondernemersbroeinest De Stadstuin opent vrijdag een tweede locatie aan de Europalaan, ditmaal op nummer 500. Ze gaan verder met hetzelfde concept als op nummer 20, want volgens de initiatiefnemers blijft de vraag naar kantoorruimte en werkplekken bestaan.

Om verwarring te voorkomen wordt de nieuwe locatie omgedoopt tot ‘De Stadstuin 500’ en heet hun eerste locatie ‘De Stadstuin 20’. “Utrecht heeft een grote groep aan ZZP’ers en zelfstandig ondernemers. Op den duur ben je die zolderkamer of koffietent wel beu en dan ben je bij ons welkom voor een professionele omgeving met een fijne werksfeer”, vertelt Edo Wiersema, oprichter van De Stadstuin. “Wij bieden flexibele werkplekken en kantoorruimtes aan tegen een lage huurprijs waar je compleet vrij bent om er je eigen ruimte van te maken. Dat is ook zo leuk om te zien: iedere ruimte wordt totaal anders ingericht. Het ziet er van bovenaf bijna uit als een hoop volkstuintjes.”

Netwerken met de andere ondernemers wordt gestimuleerd. “We vinden het leuk als mensen met de deur open werken en ook af en toe bij elkaar binnenlopen”, zegt Wiersema. “Daarom bieden we netwerkactiviteiten aan om de anderen te ontmoeten en te inspireren. Ook vinden we een prettige ruimte bij binnenkomst, met een koffie- en tostibar, belangrijk. Dagmar Geerlings, nu finaliste als ‘beste barista van Nederland’ gaat de horeca hier verzorgen.” Op nummer 500 zal de horeca wel iets minder uitgebreid zijn dan op nummer 20; in het eerste pand zit ook nog een restaurant en een bar. Op de nieuwe locatie is geen vergunning om alcohol te schenken.

Het nieuwe pand is wel in betere staat dan de oude locatie. Het eerste pand werd jarenlang bewoond door krakers en heeft ook nog eens tien jaar leeggestaan. “Dit is een van de redenen dat huurders willen verhuizen naar de nieuwe locatie. Ook hebben we hier de zekerheid dat we er kunnen blijven zitten tot 2022”, stelt Wiersema. De Stadstuin maakt gebruik van leegstaande kantoorpanden van verschillende eigenaren. Na 2022 zal De Stadstuin 500 moeten wijken voor woningen.

De ruimte bij binnenkomst in De Stadstuin 500. Foto: Marlot van den Berg / DUIC

De locatie op nummer 20, die in mei 2015 werd geopend, moet eigenlijk al in 2018 sluiten. “Maar we zijn in overleg voor een verlenging”, aldus Wiersema. Hij kan er nog niet te veel over zeggen, maar De Stadstuin is ook in gesprek over een permanente locatie, die mogelijk in 2018 kan worden geopend. Op nummer 20 zitten zo’n 120 startende ondernemers en in het nieuwe pand is er ruimte voor ongeveer de helft van dit aantal.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).