Nieuw mediterraans restaurant Maresia geopend aan de Ganzenmarkt in Utrecht Nieuw mediterraans restaurant Maresia geopend aan de Ganzenmarkt in Utrecht

Nieuw mediterraans restaurant Maresia geopend aan de Ganzenmarkt in Utrecht

Nieuw mediterraans restaurant Maresia geopend aan de Ganzenmarkt in Utrecht
Er is een nieuwe horecazaak geopend aan de Ganzenmarkt. De horeca in de stad is uitgebreid met restaurant Maresia, een mediterraans restaurant. Gasten kunnen ‘alles uit en rond de zee’ verwachten. 

Er is een nieuwe horecazaak geopend aan de Ganzenmarkt. De horeca in de stad is uitgebreid met restaurant Maresia, een mediterraans restaurant. Gasten kunnen ‘alles uit en rond de zee’ verwachten. 

Restaurant Maresia is een horecazaak die zich vooral focust op wijn, zeevruchten en vis. Het gaat om gerechten die zijn bedoeld om te delen. “In een warme setting die uitnodigt tot lange avonden en spontane ontmoetingen”, aldus het restaurant.

Maresia belooft een ‘mediterrane reis van Frankrijk tot Marokko en van Italië tot Griekenland’. Dat kan zowel overdag als ‘s avonds, en voor een borrel of voor diner.

Gat in de markt 

De Nieuwe Garde Horeca Groep nam in januari van dit jaar het pand over waar Maresia nu in zit. De groep timmert al een tijdje aan de weg in Utrecht en heeft de afgelopen jaren het tapasrestaurant Sevilla en het Italiaanse restaurant Osteria Emilia geopend, en sinds kort zit daar ook het Franse Léo Léo bij.

Met dit idee vult Nieuwe Garde Horeca Groep naar eigen zeggen een gat in de markt. “We missen een mediterraans visrestaurant met de focus op verse vis en vegetarische gerechten. Dat is er nog niet naar ons idee en dat komt dus binnenkort op de Ganzenmarkt.”

18 Reacties

Reageren
  1. Omwonenden

    Prachtige zaak

  2. Appel

    Leuk met gerechten om te delen. Weet dat zoveelste shared dining concept waar je teveel betaald voor een klein bordje lekker eten.
    Als je echt mediterraans wil zijn zorg je voor een betaalbaar bord lekker eten. Zo doen ze dat in de mediterrane landen.

  3. w

    niks authentieks aan, allemaal concepten van een horecagroep met maar 1 doel: groeien naar 5 vestigingen.

  4. Willem

    Dus dan moet je daar als vega tussen die stinkende visschotels gaan zitten eten. Hoe krijgen ze ‘t verzonnen.

  5. Binnenstadbewoner

    Vis is altijd duur dus zal wel een duur restaurant worden. En bij verse vis denk ik toch meer aan restaurants in havenplaatsen … . Dan nog wijn erbij dat ook prijzig is geworden en je kijkt tegen een hoge rekening aan. Lijkt me dat deze formule nog weleens een keer zal moeten worden aangepast.

  6. Wim

    @ Willem

    Tsja, dat heb je met die would-be hipster-formulezaakjes. Allemansvriendjes,

  7. Kar van Cévitam

    Bent u al bekend met ons concept?

  8. Guurt

    @Willem: Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Je mag gewoon ergens anders eten.

    Het is misschien een nieuw concept voor sommigen, maar er zijn dus ook vega’s en niet-vega’s die ondanks hun gi-gan-ti-sche verschillen gewoon bevriend met elkaar zijn. Die kunnen hier dus gezellig samen eten!

  9. Marcel

    @Appel. Zo doen ze dat? U bent geen ondernemer zie ik. Anders zou je niet zo bla bla doen. Een kok in Nederland is een zeer grote kostenpost. Verdere medewerkers ook. Belasting op alles. In het zuiden totaal anders. Ook het belasting systeem. Ik heb een goed advies voor u: lekker thuisblijven en op je balkon een eitje bakken. Kan er niks misgaan. O ja, beetje zout. Van zoet wordt je te blij.

  10. Jay

    @ Guurt

    Waarbij de vega’s een grote wasknijper op de neus hebben tegen de visgeur.

  11. Marcel

    Geachte redactie, ik heb wat geschreven hierover? heb ik de huisregels niet aangehouden? Kan u mij dat vertellen?
    Vr.gr.
    Marcel

  12. J Bemelen

    @willem en @ jay allereerst hoef je geen vega te zijn om vegetarische gerechten te eten.

    Daarnaast wist niet dat vega’s de geur van vis of vlees ook niet mochten voor hun eigen opgelegde culinaire handicap. Zal wel lastig zijn om ergens in buiten te lopen waar horeca is.
    Daarnaast dat jullie vis vinden stinken is persoonlijk, ik ben ook niet zo een fan van de geur van gekookte bloemkool

  13. Guurt

    @Jay: de vega’s die ik ken kunnen daar anders prima mee omgaan!

  14. J Bemelen

    @jay de geur van bloemkool is ook niet best, maar dat terzijde als je vis ruikt, zou ik ook als niet vegetariër uit de buurt blijven

  15. Jeroen

    Wanneer opent er weer eens gewoon een prima restaurant in Utrecht ipv al die thema’s en (neppe) smaakjes.

  16. Jeroen

    @Willem verse vis stinkt niet. Je moet naar betere restaurants gaan.

  17. wollie

    vis eet je aan zee

  18. Willem

    @ Jeroen

    Exact, en daarom lijkt deze keten-tent mij niet the place to be.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).